Volkswagen Owners Club Forum banner
art
1-17 of 500 Results
Advanced
  1. GTI Owners Club
    I have an 08 GTI [Mk V] with manual trans. would like to be able to start the car without having to press the clutch pedal, don't know which wires need to be disconnected or where they are. Has anyone successfully done this?
  2. Golf MK3 / 1993-1998
    So, Ive got a mk3 GTI 2.0 (2E Engine code) Its developed an annoying cold start issue - will take a few cranks for it to kick into life, once warm, its sweet. Not sure if my engine has got a cold start valve or not Any suggestions?! Also, any good, reputable VW specialists in London...
  3. TIGUAN OWNERS CLUB
    New owner of 2019 Tiguan and i've noticed the defroster front/rear does not come on when using the remote start feature. Is there a way to enable this? The temperatures in my area have been in the low 30's in the mornings when remote starting. I tried leaving the defroster on and temp at 78 F...
  4. Jetta / Bora MK4 / 1999-2004
    Hi, It shuts off at 180-190. If it's cold out and I keep the manual fan and don't let it get to those temps it runs and drives all day, but won't run or start warm. Needs to cool down at least a few minutes before going again. It has new coolant temp sensor, and manual fan( the other ones...
  5. Ask A Volkswagen TECH - Hosted by Nitroscope8
    Hi there I have a 2011 gti 6 and throttle body clicking won't start fans running continuously if I leave it like 40 min with ignition on and click she Stops and starts up again until she parks over night Vcds won't read engine with this is happening as soon as it starts all is fine plz help...
  6. Volkswagen Technical Discussions - General
    Hey everyone, I am new to this group so hopefully I do this right.. I have a Jetta that started randomly stalling at red lights and stop signs. Sometimes I would get lucky and it would fire right back up other times I would have to sit there for a while and keep trying.. noticed if I repeatedly...
  7. Scirocco Owners Club
    I have an ‘81 Scirocco that doesn’t idle by itself during initial start up (cold). Has anyone have had such issues and what might be the cause? Also my fuel gauge doe not work, how would the sending unit be replaced? thanks
  8. Passat Owners Club
    Hi all I have just joined and run a 2008 Passat TDI Estate . One of my Key Fobs fails to remotely open or lock the doors it does however start the engine. I believe there should be a Key Barrel under one of the Door handle shrouds ...I have removed them all and under each is a blank metal...
  9. Golf MK2 / 1983-1992
    Engine start, gauge shows 11.5v. Rev eng past 2.5k, 13.5v. Rebuilt alt (yr ?) , new volt regulator yesterday. Something kicks in at 3000rpm(voltage relay ?). Really big hammer soon!
  10. VW Owner's Club Website & Account Support
    Is it possible to start an Atlas Subsection?
  11. Volkswagen Maintenance
    I was driving my 2012 gti and the next day when I went to go start it just cranked but wouldn’t start I’ve checked the hpfp fuse. I have no CEL . Any ideas ? Sent from my iPhone using Tapatalk
  12. Your VW Rabbit Photo Gallery
    Hi I’m a new member to this group and I’m after some advise, I have a 2006\56 vw Touareg 3.0 tdi v6 and recently been having trouble with it starting. Mostly cold start. It will turn over for 10-15 seconds the start with a huge cloud of blueish smoke, very strong smell of diesel. I’ve had a full...
  13. Jetta / Bora MK6 / 2011 and up
    New to this forum and a new VW owner. I recently purchased a 2013 VW Jetta TDI and I’m looking to do some mods. I want to start with an exhaust. Looking for one that isn’t super obnoxious but still a little loud and has a nice sound. Any suggestions? Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. GTI MK7 / 2015 and up
    Hi all just have this weird intermittent shudder from the engine on idle car drives spot on no lights on the dash and the Rev needle stays still no rattles or knocks or bangs just this weird shudder on idle only any ideas what it could be or where I could start looking tried changing the plugs...
  15. RABBIT OWNERS CLUB
    Hi, I have an 08' Rabbit and for the first time since I've owned it (about to hit 100k miles) I have an engine light on that I cannot turn off. The code reads "PO442 - Evaporative Emission Leak -small leak" and I have no idea even where to start looking for this to fix. Anyone ever dealt with...
  16. TIGUAN OWNERS CLUB
    Hi guys, Just a quick question regaridng the auto start/stop feature on my Tiguan. I have had the car for 6 months and this feature has never come on. It has never been switched off at the console. Does anyone have any pointers to why it has not worked at all? thanks Rog
  17. Jetta / Bora MK5 / 2005–2010
    hi . i seem to be having an issue with my jetta mk5. 1.9tdi. whilst driving the engine cut out and now wont start at all. checked all fuses and relays. all working. checked fuel line. all clear. checked diesel pump. 100%. now when i try to start i get a "oil presure low engine off" warning. what...
1-17 of 500 Results
Top